المقادير:
دجاج او لحمه "ولو لحمه يبقي افضل انك لا تقطعيها وخليها حته واحده وياسلام لو موزه وياسلام اكتر لو ضاني" رز بسمتي او رز طويل الحبه بهارات عاديه للشوربه(حبهان ----قرفه عيدان -----قرنفل) بهارات المندي عباره عن (حبهان مطحون +خولنجان مطحون +قرفه مطحونه +صبغه زعفران) وتخلط جميعها مع بعض وممكن العطار هو اللي يعملها وبتكون علي شكل بودره يعني ناعمه جدا ملح وفلفل سمنه
التحضير:
الطبخ:
1- نسلق اللحمه او الدجاج ونضيف علي الشوربه فصين حبهان وقرفه عيدان وقرنفل وبعد السلق نشيل اللحمه او الدجاج من الشوربه 2- نجيب صينيه ونضع فيها اللحمه او الدجاج ونأخد نصف كوبايه شوربه ونضع عليها ملعقه بهارات المندي ونرشها علي الدجاج او اللحمه وندخلها الفرن مش تتحمر لا تغيير لونها بس 3- الشوربه بقا نخليها علي النار ونغسل الرز حلو قوي ونضعه علي الشوربه بالمقدار الاتي: 1كوب رز بسمتي نضع له 1ونصف كوب شوربه يعني قده مره ونصف وفي رز بيأخد قده مرتين ونتركه يستوي 4- وفي هذه الاثناء نضع علي النار فحمه تشتعل 5- وعلي قرب مايستوي الرز نجهز الاتي: ملعقه سمنه كبيره +بهارات المندي ونفتح الغطاء بتاع الرز وقد استوي نضع عليه الخليط السابق(نرشه بحيث انه يكون نصف الرز ابيض والنص اصفر) ونعمل حفره في الرز ونجيب ورقه قصدير وفيها ملعقه سمنه ونحط عليها الفحمه المشتعله ونغطي الحله بسرعه بقطعه قماااش نظيفه او ورقه قصدير ونضع الغطاء ونتركه حوالي ربع ساعه وبعدين نغرفه ونضع اللحمه فوقه او الدجاج ونعمل سلطه مطحونه بتبقي لذيذه جدا معاه
دجاج او لحمه "ولو لحمه يبقي افضل انك لا تقطعيها وخليها حته واحده وياسلام لو موزه وياسلام اكتر لو ضاني" رز بسمتي او رز طويل الحبه بهارات عاديه للشوربه(حبهان ----قرفه عيدان -----قرنفل) بهارات المندي عباره عن (حبهان مطحون +خولنجان مطحون +قرفه مطحونه +صبغه زعفران) وتخلط جميعها مع بعض وممكن العطار هو اللي يعملها وبتكون علي شكل بودره يعني ناعمه جدا ملح وفلفل سمنه
التحضير:
الطبخ:
1- نسلق اللحمه او الدجاج ونضيف علي الشوربه فصين حبهان وقرفه عيدان وقرنفل وبعد السلق نشيل اللحمه او الدجاج من الشوربه 2- نجيب صينيه ونضع فيها اللحمه او الدجاج ونأخد نصف كوبايه شوربه ونضع عليها ملعقه بهارات المندي ونرشها علي الدجاج او اللحمه وندخلها الفرن مش تتحمر لا تغيير لونها بس 3- الشوربه بقا نخليها علي النار ونغسل الرز حلو قوي ونضعه علي الشوربه بالمقدار الاتي: 1كوب رز بسمتي نضع له 1ونصف كوب شوربه يعني قده مره ونصف وفي رز بيأخد قده مرتين ونتركه يستوي 4- وفي هذه الاثناء نضع علي النار فحمه تشتعل 5- وعلي قرب مايستوي الرز نجهز الاتي: ملعقه سمنه كبيره +بهارات المندي ونفتح الغطاء بتاع الرز وقد استوي نضع عليه الخليط السابق(نرشه بحيث انه يكون نصف الرز ابيض والنص اصفر) ونعمل حفره في الرز ونجيب ورقه قصدير وفيها ملعقه سمنه ونحط عليها الفحمه المشتعله ونغطي الحله بسرعه بقطعه قماااش نظيفه او ورقه قصدير ونضع الغطاء ونتركه حوالي ربع ساعه وبعدين نغرفه ونضع اللحمه فوقه او الدجاج ونعمل سلطه مطحونه بتبقي لذيذه جدا معاه
الأربعاء سبتمبر 14, 2011 9:03 am من طرف صقر العثمان
» اغاني عراقية قديمة
الخميس أبريل 14, 2011 2:28 pm من طرف كطنان
» قصة حب تبكي
الثلاثاء أبريل 12, 2011 1:14 pm من طرف كطنان
» بنت تغازل صديق اخوها
الثلاثاء أبريل 12, 2011 9:56 am من طرف كطنان
» بشرى لابناء المراشدة
السبت أبريل 09, 2011 12:54 pm من طرف كطنان
» شوفوا كرم العقيدات
الثلاثاء أبريل 05, 2011 1:14 pm من طرف كطنان
» عاصفة البوكمال
الثلاثاء أبريل 05, 2011 1:02 pm من طرف كطنان
» قصص من علماء التشريح
الثلاثاء أبريل 05, 2011 11:31 am من طرف كطنان
» احذرن الصالونات
الثلاثاء أبريل 05, 2011 11:22 am من طرف كطنان